Detox dag 1 och 2

Holistic Detoxpaket

Nu har jag väntat ett tag på ett bra tillfälle att starta en detoxkur. Man ska vara i hyftsat balans när man börjar och jag ville ha ett par lediga dagar i början ifall jag skulle få några detox-symtom. Under detoxen ska man undvika socker ( även för mycket frukt), kaffe, alkohol och allt som ”drar ner din energi” ( i mitt fall även vetemjöl). Man ska dricka rikligt med vatten och motionera varje dag: raska prommenader eller ännu hellre intensiv till högintensiv träning , med rejäl svettning. Bastu är utmärkt om man har tillgång till det!

Jag kommer att hålla på i ca 3 veckor (för så länge räcker kapslarna).

Dag 1

11.00 Jag startade med första dosen igår förmiddag. Efter ca 20 min började det rinna ohejdat ur min högra näsborre… antingen var det bara en rest efter förkylningen eller så började kroppen verkligen rensa ut tack vare örterna!

14.00 Efter promenad och en spirulinasmoothie var jag huuuur pigg som helst. Ingen trötthet ännu.

19.00. Trött, trött, trött, somnade en stund i soffan medan Mattias nattade Miranda.

21.00 Såg i spegeln att det började dyka upp en hel drös av plitor på hakan o kinderna! Började få spänningshuvudvräk o mådde lite tjyvens…

23.30 Lite hängig men inget extremt…Kom i säng lite för sent…

Dag 2

Ledig dag :) Miranda o jag tog sovmorgon. Upp strax efter 8 och konstaterar att plitorna (små bölder) sitter kvar o har blivit fler. Kroppen har börjat rensa!

10.00 Ett sätt att hjälpa kroppen att detoxa är att träna och svettas. Så dags för: Träning! Cyklar så det droppar svett på golvet…efter 30 min på cykel blir det en rejäl omgång med hantlar. Mår vääääldigt, väldigt bra efter träning, stretch, några yogaövningar och en spirulinasmoothie.

Mår urfint hela eftermiddagen.

17.00. Trött…måste bara blunda en stunde i soffan…tur att Miranda älskar Pippi och en ask med russin… :)

21.00 Mår…som vanligt…möjligen något lättare i kroppen än vanligt: kroppen har rensat på många olika sätt idag… :)

Holistic detoxpaket innehåller kapslar som tas 2 x 2 per dag. Till kapslarna skall man svälja ett pulver, en örtblandning, som rörts ut vätska. Pulvret hjälper till med avgiftning och utrensning. Vätskeblandningen är ganska motbjudande. Jag tycker det är lättare att få ner den om den blandas med uppkokt, avsvalnat vatten så att blandningen är lite varm.

Varför detox?
För att rena kroppen från gifter från förorenad miljö, förorenad mat, dålig mat, kemikalier i vår omgivning, avfallsprodukter som lagrats i kroppen pga stress mm. Överbelastade organ kan inte arbeta optimalt. Ibland behöver vi hjälpa kroppen att släppa ifrån sig skräpet så den kan börja fungera bra igen!

En del går ner i vikt av detox. Mitt främsta mål är att organen skall komma i balans igen och att cellerna skall kunna andas igen! Jag är väldigt nyfiken på vad en detoxkur kan göra för mig!

Återkommer om någon vecka för nästa rapport! :)

Kram Catta

This entry was posted in Träning & Hälsa, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Detox dag 1 och 2

  1. Saga says:

    Det där med detox låter intressant! Kanske man ska prova längre fram :) du får berätta mer om det sen! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>