Början på en resa!

Efter många år med ständiga förkylningar, diffusa symtom och sökande efter bättre hälsa känns det som om jag hittat en väg som fungerar.

Eftersom jag själv så desperat letat och prövat en massa utan resultat vill jag dela med mig av mina förändringar. Kanske kan det hjälpa någon annan eller inspirera till ett lite friska liv!

Det jag haft problem med är:

 • Infektionskänslighet: Förkyld en gång i månaden eller minst varannan månad ungefär. Sjukskriven åtminstone ett par dagar varannan månad.
 • Värk i kroppen, utslagen vid minsta förkylning.
 • Värk i tumbas och handleder på morgonen.
 • Värk i ländrygg och SI-leder (foglossningsvärk som inte gett med sig  2,5 år efter graviditeten).
 • Ofta låg energi, oklara tankar.
 • Svullen  runt ögonen när jag vaknar och sitter i fram till lunch, ibland fram till eftermiddagen (kanske låter som ett banalt problem men jag får ett helt annat utséende och det är inte så kul att se trött och hängig ut.)
 • Blek hy.
 • Torr i ansiktet och resten av kroppen.
 • Uppsvälld mage. Frammåt eftermiddagen såg jag gravid ut…
 • Frusen. Så in i… Sover med morgonrock, täcke och filt när det är 20 grader i sovrummet. Fryser hela dagarna på jobbet. Fryser jämt. Det gör att man spänner sig och får sämre blodcirkulation i nack- och skuldermuskulaturen vilket ger spänningshuvudvärk.
 • På en hälsokontroll på jobbet i december upptäcktes att jag har uselt Hb (järnbrist).

Men nu har jag som sagt ääääntligen efter alla år börjat må bättre! Jag kommer att använda bloggen för att skriva ner förändringen och vad som hjälpt mig!

Efter en månad med ny diet och lite kosttillskott så har jag:

 • En lugn och icke uppsvälld mage
 • Ingen värk i händerna
 • Ingen värk i ryggen
 • Mer färg i ansiktet
 • Mindre svullnad i ansiktet
 • Piggare, mer alert och klarare i tankarna

Eftersom jag gjort många förändringar samtidigt är det inte lätt att veta vilket som hjälpt mot vad. Jag har börjat att varje dag äta: algtabletter, kokosolja, mer olivolja, färskpressad frukt-och grönsaksjuice och /eller smoothie med grönt i, järntillskott.

Jag har samtidigt uteslutit (eller radikalt minskat ner på): vetemjöl, många mjölkprodukter. Socker har jag inte ätit så mycket det senaste året men nu har jag blivit mer strikt så den senaste månaden har det varit näst intill totalt sockerstopp.

Vi köper mycket ekologisk mat. Detta har vi gjort mer och mer de senaste åren. De senaste månaderna har vi även börja söka och testa ekologiska/naturliga produkter för kroppsvård.

Idag ska jag berätta om  min förändring nr 1:

Algtabletter! Alger är fullproppade med vitaminer, mineraler, omega 3 mm. Kroppen har lättare för att ta upp naturliga vitaminer jämfört med syntetiska. Dessutom renar alger kroppen från gifter som vi får i oss från förorenad luft, bekämpningsmedel i mat, kemikalier i kläder osv.) Har man jodbrist kan algtabletter vara räddningen.  Jod behövs bla för att sköldkörteln ska fungera. Läs mer om jodbrist här (eller googla runt, det finns mycket att läsa) om du är intresserad: Zarahsidan , Läkartidningen
De första dagarna jag började med alger tog antagligen en för stor dos. Jag fick huvudvärk och mådde rent ut sagt skit. Jag trodde att jag åkt på en förkylning eftersom det var många på jobbet som var sjuka, åkte hem tidigare från jobbet och var sjukskriven nästa dag. Tredje dagen mådde jag helt ok. Jag tror det  var en avgiftningsreaktion!

Några nätter under första veckan kunde jag inte sova! Jag var trött men ändå helt speedad, låg vaken heeela natten igenom, det var hemskt! I efterhand har jag läst att det kan bli så om man tar algtabletterna för sent på eftermiddagen/kvällen. Nu tar jag de aldrig efter lunch och sover som en bebis om nätterna.

Efter ca 2 veckor började jag känna mig piggare och hade mer energi kvar på eftermiddagarna och kvällarna än tidigare. Och nu har jag ätit dem i drygt 1 månad och de positiva effekterna sitter i.

Har läst om folk som inte haft några förkylningar efter de börjat med alger men tyvärr är inte jag en av dem. Resten av familjen har haft en dunderförkylning senaste veckan, Miranda har haft feber i 5 dagar. Jag trodde jag skulle klara mig men tji fick jag, idag har jag legat utslagen… Jag hoppas dock på ett snabbt tillfrisknande!

Men har det tagit flera år att bli sjuk kanske man får räkna med en viss tid även för att bli frisk!

Den här sortens alger äter jag just nu. På hemsidan fick mycket information om vad som gör alger så nyttigt och även mer om jod:

http://www.algineplus.se/

Det var allt för idag! Tack för att du läste mitt inlägg och välkommen åter!

Kram Catta

 

 

This entry was posted in Träning & Hälsa and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Början på en resa!

 1. Saga says:

  Va kul att se ett inlägg hos dig igen! :-)
  Visst är det lättare att blogga när man har en inriktning!? (Det tycker jag i alla fall!) Förut var det ju mycket pyssel för mig men det hinner jag inte med i samma utsträckning nu så nu har det blivit kost, hälsa och träning. En hobby som man ”gör varje dag” :-) (Sorry för segt svar på FB, jag har läst ditt mejl men inte hunnit svara)
  Hoppas förkylningen ger med sig, här börjar vi vara bättre! Ska nog få till en träning på tisdag eller onsdag tror jag :-)

  Kram till dig o familjen!

 2. Så spännande att du skrev om de här algtabletterna, har hört från flera håll att de funkar väldigt bra. Kanske kan vara något för mig att prova oxå!
  kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>