En fundering till kaffet

Måndag förmiddag och Miranda tar en välförtjänt vila efter bus med storebror, badning, promenad till torget och fruktstund. Jag fixar med lite foton på datorn och njuter av en kaffe under tiden.

Jag har börjat fundera på att flytta tillbaka från Blogger till WordPress. Blogger är visserligen väldigt simpelt att använda och förstå sig på, men är också lite trögt och gör inte alltid som jag vill… WordPress är nog ett strå vassare, även om det inte går att hitta lika häftiga teman till WordPress…

En annan sak jag funderar på till mitt kaffe är hur jag på bästa sätt ska förvalta min sista mammalediga vecka med Miranda. Men sedan kommer jag på att den nästan är helt fullbokad redan och känner mig nöjd och förväntansfull! Eller, ja, morgondagens tandläkarbesök ser jag bara fram emot att få gjort. 1 1/2 timma bokade hon upp, min lilla tandläkare. Hon bedömde visdomstanden som svår att dra ut. Det låter inte som jag ska vara allt för förväntansfull…
Men på onsdag kommer min mamma hit och sover över. På torsdag ska vi ta en heldag i Alingsås, gå i affärer, fika, mysa och bara ha det bra. Och i helgen ska jag också ha kul, på ett annat sätt. Då blir det utgång och spelning för första gången sedan jag blev gravid. Vet inte om jag ska vara nervös eller bara glad inför det äventyret. Har ju ingen vana vid uteliv längre direkt. Hur gör man när man beställer en öl i baren? Var ska man stå för att se bandet men inte bli mosad? Öronproppar eller inte? Och vad ska man ha på sig? Jag har ju levt i mina säckiga hemmabrallor i ett år nu, vågar jag krypa ur dem och i ett par svarta nylonstrumpor tex? (Jag hoppas att mina läsare förstår att jag inte funderar på detta sättet egentligen, men det är väl bäst att vara övertydlig och påpeka att jag skämtar)

Sådär, halva koppen kaffe uppdrucken och jag hör ett glatt jollrande från övervåningen. Antar att Miranda vill se var jag tog vägen, få nappen och somna om en liten stund till. Dt är nog bäst att hon får göra det så hon orkar med eftermiddagens äventyr också. Säkert blir det en promenad till och antagligen en hel del lek och bus!

Så här i slutet av inlägget kan jag ju avslöja att jag tog mer än en fundering till kaffet. I kylen hade jag några mumsiga chokladbollar som jag gjorde igår. Inga onyttiga chokladbollar med margarin och socker, nej, nej , nej, bollar av baaaara hälsosamma ingredienser. Hälsobollar skulle man kunna kalla dem, men det låter ju inte alls så gott som de är. Jag hade inget recept utan blandande lite på magkänsla, men jag tror jag hade:

 • 2 dl cashewnötter
 • 1 dl solrosfrön
 • 2-3 msk flytande honung
 • 1 msk virgin kokosolja (ej att förväxla med kokosfett)
 • 1 msk tahini (sesampasta)
 • kakao tills det smakar bra…. kanske 1/2-1 dl..?

Jag gjorde så här: Nötter och frön fick ligga i blöt i några timmar. Väl sköljda malde jag dem med nötkvarnen. Sedan var det bara att röra ihop allt  till en smet. Klickade ut lagom stora bollar på ett fat som fick stå i kylen för att bli lite mindre kladdiga. Det blev aldrig mindre kladdiga där, men de blev vääääldigt goda ändå! Vad ska de heta då? Eldhexans raw food- godis? Eldhexans nötbollar? Eldhexans nötmums kanske?

Kram på er! Catta/eldhexan

This entry was posted in Barnbabbel, Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to En fundering till kaffet

 1. AnnikaS says:

  Jag hoppas att du får en härlig vecka som avslutning på föräldraledigheten, det låter så med tanke på planerna i alla fall.
  kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>