Miranda 1 vecka

Hej!

Trots att hon sover en hel del, det lilla pyret, så blir det inte så mycket datatid över av någon märklig anledning, men ett litet miniinlägg ska jag försöka mig på här innan hon vaknar. Just nu sover hon fortfarande i vagnen efter en liten promenad i det fina men blåsiga vädret. (hon vakande precis här så resten skrevs på kvällen)

Miranda 1 vecka gammal.

I morgon ska jag försöka fånga henne på bild i vaket tillstånd!

Tyvärr kom foglossning och ryggont tillbaka några dagar efter förlossningen så jag sitter inte vid varken datorn el pysselbordet alltför mycket. Men det värsta är att jag har svårt att gå och ibland har svårt att bära lillan. :(  Att Mattias är dunderförkyld och har blivit satt i bebiskarantän tills vidare underlättar ju inte direkt.  Det var ju inte som observatör han hade tänkt spendera de 10 pappadagarna! Vi hoppas på snabb bättring så Miranda får tillbaka sin gosiga pappa och jag lite bäravlastning snart!

På tal om pappor… är det inte på tiden att man släpper in papporna i föräldraskapet? Jag menar på riktigt. Inte bara som fina ord om jämställdhet i media. När vi kommit hem från bb skulle vi ringa BVC (barnavårdcentralen) för att boka tid. Första dagen missade vi telefontiden. Andra dagen kom vi på att ringa i tid men eftersom jag ammade så ringde Mattias istället. Tror ni inte att distriktssköterskan frågade efter mig?! Vad skulle jag kunna säga om Miranda som inte Mattias visste? För nu är jag inte gravid längre och Miranda är lika mycket Mattias barn som mitt… Märkligt… visst, hon kanske ville höra hur det går med amningen, men hade jag haft problem hade jag naturligtvis sökt hjälp! Nej, släpp in papporna på riktigt istället för att gnälla om att pappor inte är hemma med barnen tillräckligt mycket…

Dags för en kopp te i soffhörnan innan jag somnar!

Ha en trevlig helg! Kram Catta

This entry was posted in Barnbabbel. Bookmark the permalink.

2 Responses to Miranda 1 vecka

 1. Karin/essmo says:

  ååååååh sicken sötnos!!! Stort grattis till hela familjen! Miranda är ju ett ljuvligt namn som passar så himla bra! :-) visst är det så underbart att ha våra tjejer på utsidan? ;-)
  stooor kram!!!!!

 2. marie says:

  hej! sicken liten söting ni har fått! gla för er skull, hoppas oxå att foglossningarna och hans förkylning släpper snart!!
  kan inte mer än att hålla med i det du skrev ang papporna….tror vi måste bli bättre på att göra dem på bvc mer medvetna om att papporna kan de med!
  ang. min blogg…skriver lite då och då inte så mkt men om du vill läsa ta kontakt på fb så får du lösen och anvnamn!
  KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>